06/03/2018

Paul Sérceier, Frankrike Postimpressionistisk målare Paul Sérusier (fransk, 1863-1927)

 

Avenue_de_Neuillytavlor145337.jpg


 Key data födseln 9 november 1864
Paris
Död 7 oktober 1927 (62 år)
Morlaix
Nationalitet franska
Aktivitet (S) målare
Dr Doret träningshål
Académie Julian
Art Nouveau färger
Av Gauguin

Paul Serusier föddes i en rik medelklassfamilj. Hans far, en affärsman i kryddindustrin, som arbetar, ger klassisk utbildning. År 1875 skickades till folkhögskolan i Condorcet, där han studerade filosofi, grekiska, latinska och vetenskapliga Sérusier. År 1883 tjänade han två grader i filosofi och vetenskap.

Efter att ha arbetat en kort stund i sin fars far, 1885 gick han in i Julian Académie. En trevlig karaktär, han sympatiserades med eleverna snabbt och lärare. Under denna period dödar hans vänskap med Morris Dennis.

Pont Aven i Hotel Gloanec, en stad i Bretagne, lockade så många franska och utländska konstnärer som han tillbringade sommaren 1888. Där fokuserade hans uppmärksamhet på en liten grupp konstnärer som drog Emile Bernard och Paul Gauguin. Han närmade sig dem och till och med fick en gratis lektion av Gauguin när den höjde sin gula Kristus. Sérusier Gauguin uppmuntras att bli av med stress imitera målning, med hjälp av rena färger, ljus, och inte tveka att överdriva sin vision, och gav honom att måla deras dekorativa och symboliska logik.

Den Sérusier återvände till Paris under ledning av Gauguin, rita en liten bild och entusiasm för att titta på hans kamrat från Gauguin lärt sig att dela sina nya idéer. Då kallas bordet en amulett. Han utvecklade diskussioner med andra klasskamrater. Sommaren 1889Serusier återvänder och bosätter sig i Pont-A-Pouldu byn i området vid Little Inn Marie Doll, som snabbt blir hem till Pont Aven.

Med sina anhöriga Pierre Bonnard, Morris Dennis, Henry Gabriel Ibels och Paul-Eli Lanson, som delar sina tankar, en grupp av Sérusier former, Profeten i hebreiska boken). De möts regelbundet för att diskutera teori, konst, symbolik, mysticism och predikning. Armand Seguin, Edward Vial och KER-Xavier Russell gick med i gruppen senare. Emellertid, i 1891, efter Gaughart satt på Tahiti, kopplade länkgruppen och tog individuell riktning. Sommaren 1891 avskedade Sérusier Pont-Aven och bosatte sig med Pouldu Huelgoat, där han återvände sommaren 1892 där han träffade den polska skådespelerskan Gabriella Zapolska. Han målade odödliga figurer och solida Bretonbönder. Ändringarna av hans palett, den använder inte längre ren färg, men bröt den gråa. Från 1893 flyttade han tillsammans Gabriella Zapolska, Leru-Du-Finisterre Faou, som kommer att vara hans huvudboende fram till slutet av sitt liv.

Han tillbringade sin vinter i Paris med sin vän, Lünep, grundaren av teatern DE L '. Många konstnärer Nabili, Sérusier teateruppsättning och kostymsymbol ² arbete. Bland dessa verk uttrycker konstnärerna sina idealiska, förenklade och syntetiska uttryck.

Paul Sérusier tavlor

Les commentaires sont fermés.